пʼятницю, 18 січня 2013 р.

Використання в проектній діяльності інформаційно-комунікаційних технологій


Презентації можна розподілити на кілька видів.
Основні групи презентацій: друковані й електронні.
Друковані презентації — це найпростіший варіант вико­ристання презентації як роздавального матеріалу або друкованого доповнення до виступу, рекламної акції. Здебільшого друковані презентації втілюють іміджеві ідеї, сповна виконуючи-функції ві­зитних карток, брошур, каталогів, буклетів.
На більш високому рівні стоять комп'ютерні (електронні) презентації.
Електронні презентації можна розміщати в Інтернеті, роз­силати електронною поштою (PDF-презентації), використовувати на конференціях, семінарах, презентаціях як відеопрезентації.
Мультимедійна презентація є файлом, що створюється в програмі Microsoft Office Power Point і може складатися з декіль­кох слайдів. Такі презентації дозволять вийти за межі друкованих каталогів і буклетів.
Електронні презентації можна розміщати в Інтернеті, розси­лати електронною поштою (PDF-презентації), використовувати на конференціях, семінарах, презентаціях як відеопрезентації (муль­тимедійні презентації). Комп'ютерні презентації не зав'язані на друкований тираж, можуть використовуватися на різних носіях (комп'ютер, плазма, проектор), у них досить просто вносити змі­ни. Мультимедійні презентації — вид презентацій, що за своїми можливостями мають найбільший обсяг.
Незаперечне достоїнство мультимедійних презентацій — це можливість впровадження в них фактично будь-яких форматів. Такі презентації залежно від формату можуть відрізнятися динамікою й повноцінною анімацією (анімаційні презентації), оригінальною подачею інформації, можливістю додавання звуку, музики й багато чим іншим. Подібний формат інтерактивних презентацій дозволяє інтегрувати в презентацію звук, відеофайли, анімацію, інтерфейс (систему меню — керування), тривимірні об'єкти й будь-які інші елементи без завдання шкоди якості. За допомогою зручної системи меню уможливлюється «підкачування» різних файлів, аж до авто­матичного виходу на сайт об'єкта презентації.
По суті, мультимедійні презентації можуть бути іміджевими, тобто знаходити відмінне застосування на презентаціях, виставках, конференціях, семінарах і будь-яких інших заходах як іміджевий ролик (анімаційний ролик), а також із легкістю здатні замінити оратора чи лектора, рекламний каталог або сайт компанії. Техноло­гічні можливості мультимедійних презентацій дозволяють упорати­ся практично з будь-яким завданням. Збалансоване використання інформації, чергування або комбінування тексту, графіки, відео й звукового ряду — усе це робить мультимедійні презентації мак­симально комфортними і зручними у використанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар